Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2011 01:20 - Нежелание за еволюция! (М.К.)
Автор: equilibrium Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6592 Коментари: 13 Гласове:
17

Последна промяна: 23.10.2011 01:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГАДИ МИ СЕ!

Гади ми се от хорската глупост и невежество. Гади ми се от нежеланието да се мисли и пълният отказ на човек да еволюира и да продължи напред, както е заложено в естествения вселенски порядък. Изпълвам се с тъга и отчаяние, когато видя разярената тълпа, кипяща от деградиращата ярост на колективното съзнание. Бездушевна маса от хора, насочвана умело от прикрити кукловоди, изпаднала в екстаз при вида на едно подритвано мъртво тяло...

Агресия...
Ярост...
Злоба...
Ненавист...
Неприязън...


Всички низки човешки страсти концентрирани в една точка. Еманацията на човешката глупост и падение!

Няма да коментирам какъв диктатор беше Муамар Кадафи, нито ще коментирам каквото и да е свързано с неговата смърт. Мисля, че достатъчно безумни филмчета се изляха в интернет пространството, свързани с темата. Желанието ми е да ви запозная с няколко акцента от управлението на този вече мъртъв "диктатор", които не се споменават от масмедийните бездушевни машини за пари.


Две от главните причини за Войната в Либия:
тъй като колегата Мислещ (Бранимир Белев), е събрал и изложил по прекрасен начин проблемните точки, ще ви представя неговият материал, с леки мои корекции:

Петролът също е фактор, но в този район на света, водата е доста по-ценна от него. (бел. моя)

Първа причина:

ВОДАТА

Ето нещо за Либия, което не е много известно на широката публика и някак си остава в сянката на световните събития: На 1 септември 2010 г., при откриването на поредния изкуствен речен участък от мащабния проект Great Man-Made River (Великата река, сътворена от човека), Муамар Кадафи направи важно изявление:

image

   „След това достижение на либийския народ заплахата от САЩ срещу Либия ще се удвои!“

Либийският воден проект, наричан Осмото чудо на света, обезпечава ежедневно 5 млн. куб. метра вода през пустинята. За сведение: Приблизително 90% от територията на Либия е пустиня. Подземната вода се изпомпва от 270 шахти на стотици метри дълбочина. Новата изкуствена река щеше да промени тази част на света.

Цената на един кубичен метър вода е – забележете – 35 цента. (Някой може ли да обясни защо водата в България е по-скъпа? Вижте цифрите – те са красноречиви). Запасите от подземната вода в Либия са колосални – учените са изчислили, че водните запаси се равняват на двестагодишния дебит на река Нил.

Да не забравяме и че вече 20 години Световната банка и МВФ саботират водните проекти в тази част на света. Например като блокираха строителството на канала на Белия Нил – Jonglei Canal. Чудно защо тези „световни помагачи“ са навсякъде, за да пречат, заробват и диктуват световното развитие…

Писателят Али Багдади казва:

„Реката е нов урок и пример в борбата за постигане на независимост и сигурност за изхранването на Либия. Не може един народ да бъде свободен, когато изхранването му зависи от чужда страна. Великата река е триумф срещу жаждата и гладът. Това е победа срещу невежеството и изостаналостта. Той отразява решителността на либийците да устоят на колониалния натиск, да усвоят технологии за развитие и подобряване на живота, и да контролират собствената си съдба в съответствие със собствената си свободна воля.“

Повече информация за проекта можете да намерите тук.

image

Художник: Дейвид Дийс | Телепромптърният президент Обама и заслужил носител на Нобелова награда за мир продава поредната война на американците:
„Нашата кинетична военна операция ще облагодетелства моите шефове. Те ще сложат ръка над либийските ресурси и финансови активи. Не мислете за обеднения уран, с който освобождаваме цивилните либийци – радиацията е полезна. Независимо дали идва от нашите оръжия, или от Фукушима. Повтарям, радиацията е полезна за вас. Всичко е наред, вЕрвайте ми! А сега вървете да изработите данъците за следващата ни война: Пакистан и Иран чакат ред.“

Втора причина:

ФИНАНСОВА НЕЗАВИСИМОСТ

Една такава независимост никога няма да бъде допусната от финансовите акули.Тук ще направя леко отклонение, за да припомня няколко показателни събития относно настървеността на същите тези хищници и как те защитават себе си и действията си.

Преди време шефът на Barclays – Джон Верли, проведе проповед в църквата „Св. Мартин“ на площад Трафалгар в Лондон, където заяви, че банките са същността на икономиката. И че в печалбата нямало нищо сатанинско, а гигантските бонуси за банкерите били отлично съвместими с християнството.

Подобни идеи, но в друг храм, проповядваше и Кен Кост – шефът на Lazard International. Но над всички беше Брайън Грифитс, съветник на Goldman Sachs, който избра за своя трибуна катедралата „Св. Павел“ в Лондон. Поклонниците в последната с особен интерес разбраха, че Христовата заповед да обичаме ближния всъщност утвърждавала изконната същност на користния егоизъм. Както и че неравенството е нещо отлично, тъй като то, в крайна сметка, помагало на „обществото като цяло“ да се обогати.

В тези идеи няма нищо ново. Например Лудвиг фон Мизес много отдавна ги изложи в книгата „Либерализмът в класическата традиция“. Но нито на него, нито на всички други либерали до сега, не им идваше на ум да смесват своите сатанински тези с християнството – днешните техни последователи дръзнаха да се преоблекат в овчи кожи и да повършеят на воля. Знайно е, че Бог не може да бъде поруган, затова възмездието върху цялата тази престъпна върхушка е неизбежно.

С разрастването на финансово-икономическата криза някои държави започнаха да говорят за златото и неговото въвеждане в междудържавните разплащания. Информация по темата има тук.

По същия повод Муамар Кадафи преди време призова арабския и африканския свят да се откажат от долара и еврото, за да преминат към обща валута – Златен Динар. Предложението на либийския водач беше последвано от силно негативна оценка от страна на САЩ и Брюксел. Френският президент Никола Саркози в едно свое изказване заяви, че либийците в лицето на Кадафи, цитирам, са заплаха за финансовата сигурност на човечеството. Разбирайте: Заплаха за престъпната световна банкстерска система.

С този кратък коментар искам да обърна внимание на всички – да бъдете внимателни при прочита на различни световни събития и да не позволявате да бъдете манипулирани от „свободните световни медии“. Най-важното е винаги да търсите допълнителна информацията за факти, коментари и събития, които имат отношение към вас – пряко или косвено. Силата е в информирания, знаещия и мислещ човек.

Автор: Бранимир Белев (a.k.a Мислещ)
източник: http://www.ivanstamenov.com/2011/03/2699/

---
Ето още информация по темата: http://www.ivanstamenov.com/forum/index.php?PHPSESSID=722dd93add1c7fb29fdb274ab31ffc15&topic=338.0
---
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?sid=2011040400040001202
---




Международни реакции след смъртта на Муамар:

image
Хилари Клинтън, държавен секретар на Съединените щати, обяви, че смъртта на Муамар Кадафи отбелязва началото на нова епоха за Либия и обеща, че САЩ ще се ангажират с изграждането на либийската демокрация.


АЗ ИМАМ СЪВСЕМ ОБИКНОВЕН ВЪПРОС - С КАКВО ЩЕ ЗАМЕНИТЕ ТОВА, ДРАГА:


БВП на глава от населението – $ 14,192.
За всеки член от семейството държавата плаща годишно $ 1,000 субсидии.
Помощи за безработица – 730 $.
Заплата на мед.сестра – $ 1000.
За всяко новородено се плаща $ 7,000.
Младоженците получават помощ от 64 000 $ за покупка на жилище.
При откриването на частен бизнес еднократна финансова помощ – 20 000 $.
Високи данъци и налози са забранени със закон.
Образованието и медицината са безплатни.
Образованието и стажовете в чужбина са на правителствени разноски.
Верига магазини за големи семейства със символични цени на основните хранителни продукти.
За продажба на продукти с изтекъл срок на годност – големи глоби и затвор за спекулантите.
Част от аптеките с безплатни лекарства.
Фалшифицирането на лекарства – смъртно наказание.
Наеми – забранено е събирането на наеми.
Такси за електричество на населението – няма.
Продажбата и употребата на алкохол е забранена .
Безлихвени кредити за купуване на жилище и кола.
Брокерските услуги са забранени.
При закупуването на автомобил 50% се изплащат от държавата, а на бойците от народното опълчение – 65%.
Петролът е по-евтин от водата. 1 литър бензин – $ 0,14.

-----
За финал ми се иска да изкрещя на тези, към които насочих първите редове от поста ми, а и на всички вас, приятели -

"Нека се погледнем! Всичко е наобратно, всичко е наопаки. Лекарите съсипват здравето, адвокатите съсипват правосъдието, университетите съсипват знанието, правителството съсипва свободата, масмедиите съсипват информацията и религиите съсипват духовността."

И един съвет - гледай на човека срещу теб като на твое отражение, защото той е точно това. Обиждайки го, обиждаш себе си!
 





Гласувай:
17



1. nelinedeva - удивена съм
23.10.2011 14:50
та вие ме застреляхте ..защо не станете депутат,президент,а стоите в сянка...такива хора ни трябват..държавата работи за хората ,а не против тях ,както е у нас..и какво ли пък ще оправят американците,само си гледат техните интереси,а ние сме ближедупци...ние си стоим и бъбрим тука....поне турците да ни заробят,ние сме им свикнали.....ако се сбъдне прогнозата на джордж фридман....жалко ,изгубихме се като нация,а след 50 години няма да ни има....
цитирай
2. equilibrium - определение
23.10.2011 15:17
Благодаря. :-)
Всъщност, аз се определям за честен човек, а честните хора нямат място в политиката.

Може би знаете старият виц, в който се казва, че:
Най-древната професия е проститутка.
Втората древна професия - крадец.
Третата древна професия - ПОЛИТИК - резултат от естествената симбиоза на първата и втората.

Поздрави!

п.п. "поне турците да ни заробят,ние сме им свикнали" - Дори и на шега не си позволявайте такива вметки.
цитирай
3. kikowsky - Истина е.
24.10.2011 09:30
Всичко се прави наобратно.
цитирай
4. alexs - Благодаря. :-) Всъщност, аз се ...
24.10.2011 09:32
Благодаря. :-)
Всъщност, аз се определям за честен човек, а честните хора нямат място в политиката.
------------------------
Ако всички честни хора кажат така , никога няма да се оправим !
Трябва да влязат честни хора за да се оправят нешата!!!!
цитирай
5. equilibrium - така е
24.10.2011 10:45
kikowsky написа:
Всичко се прави наобратно.

За съжаление..
цитирай
6. equilibrium - политика
24.10.2011 10:57
alexs написа:
Благодаря. :-)
Всъщност, аз се определям за честен човек, а честните хора нямат място в политиката.
------------------------
Ако всички четни хора кажат така никога няма да се оправим !
Трябва да влязат честни хора за да се оправят нешата!!!!

Трудна работа, alexs. Честността в политиката е доста разтегливо, да не кажа имагинерно понятие. Направо си е оксиморон. :-)
Начина да се "оправим", е да променим мисленето си и да увеличим знанията си. Тогава нещата ще започнат да се пропукват, най-вече в колективното неосъзнато. Стане ли това, критичната точка на пречупване и промяна е неизбежна!
Поздрави!
цитирай
7. vmir - "Не може един народ да бъде свободен, когато изхранването му зависи от чужда страна."
26.10.2011 00:45
Типично пропагандно клише от ерата на комунизма, когато 2 милиона фермери в САЩ хранеха половината човечество и дори в храната се привиждаше идеологическа диверсия. Нима подобни допотопни глупости заслужават внимание?
цитирай
8. equilibrium - микро и макро
26.10.2011 09:24
vmir написа:
Типично пропагандно клише от ерата на комунизма, когато 2 милиона фермери в САЩ хранеха половината човечество и дори в храната се привиждаше идеологическа диверсия. Нима подобни допотопни глупости заслужават внимание?

Няма да споря с теб, vmir. Всеки има право на мнение.
Знаеш ли, проблема е толкова Огромен, че дърпането на едно изречение от контекста и сравняването с комунизма, е чиста проба дребнавост. Моля те, не приемай думите ми като персонална обида. Погледни отвъд остарелите идеологии и наложените ни рамки. Положението никак не е розово.
Поздрави!
цитирай
9. equilibrium - анонимен - коментар
26.10.2011 09:26
Имаше коментар от анонимен, който изчезна. Одобрих го, но явно системата го е изтрила. Жалко, беше доста интересен.
Съжалявам, друже!
цитирай
10. vmir - 8. equilibrium - микро и макро
26.10.2011 21:29
equilibrium написа:
vmir написа:
Типично пропагандно клише от ерата на комунизма, когато 2 милиона фермери в САЩ хранеха половината човечество и дори в храната се привиждаше идеологическа диверсия. Нима подобни допотопни глупости заслужават внимание?

Няма да споря с теб, vmir. Всеки има право на мнение.
Знаеш ли, проблема е толкова Огромен, че дърпането на едно изречение от контекста и сравняването с комунизма, е чиста проба дребнавост. Моля те, не приемай думите ми като персонална обида. Погледни отвъд остарелите идеологии и наложените ни рамки. Положението никак не е розово.
Поздрави!


Как може да се погледне "отвъд старите идеологии и рамки", след като почти никой днес не си прави труда да поясни с какво ги заменя, за да има необходимите отправни точки? Днес всеки у нас дава акъл, а не се сеща, че трябва да беде в състояние да посочи фундамента, върху койнто гради светогледа си.Мъка.
Поздрави!
цитирай
11. equilibrium - Как може да се погледне "...
27.10.2011 08:15
vmir написа:

Как може да се погледне "отвъд старите идеологии и рамки", след като почти никой днес не си прави труда да поясни с какво ги заменя, за да има необходимите отправни точки? Днес всеки у нас дава акъл, а не се сеща, че трябва да беде в състояние да посочи фундамента, върху койнто гради светогледа си.Мъка.
Поздрави!

Добре, не исках да го правя, ама..
Отново не си ме разбрал, vmir. Както се казва, трябва да извадиш гредата от собственото си око за да видиш гората. Не напразно ти писах микро и макро рамка, друже. Ти продължавам да дълбаеш на едно място и да си знаеш твойта - комунизъм, та комунизъм.. :-)

Гледай сега, темата не е за комунизма, нито за собствения ни мироглед. Темата е за бинарния или двоичен, дори виртуален свят, в който живеем. Става въпрос за информация и начина и на представяне. От една страна са големите медии слугуващи на определени корпоративни интереси и света, който ни предлагат и описват, а от друга е реалността, която няма нищо общо с първата версия. Това се опитвам да покажа и аз. Разминаването на двата полюса. Къде видя да пропагандирам идеологии или политически системи, не те знам. Всичко в горния текст, е факт. Това, че ти виждаш комунистическа пропаганда ме изумява, но приемам, че понякога човек приема информацията избирателно.

Един приятелски съвет - не си позволявай друг път да съдиш за някой без да го познаваш или да поставяш всички под общ знаменател. Първо попитай. :-)

Относно политическите системи и изграждането на такава, проследи историята на Исландия и това, което се случва там, дори и в момента. Да си чул нещо за опълчването срещу системата от страна на исландците?! Къде са медиите?

Поздрави и без лоши чувства! :-)
цитирай
12. kiarasoto - Туй е ТО, верноТО
15.11.2011 10:48
"Нека се погледнем! Всичко е наобратно, всичко е наопаки. Лекарите съсипват здравето, адвокатите съсипват правосъдието, университетите съсипват знанието, правителството съсипва свободата, масмедиите съсипват информацията и религиите съсипват духовността."

Поздрави приятелю!
цитирай
13. equilibrium - Да
15.11.2011 11:12
За съжаление, е така, kiarasoto! Но мисля, че не бива да се отчайваме, защото промяната е заложена и тепърва предстои да се случи!
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: equilibrium
Категория: Лични дневници
Прочетен: 65373
Постинги: 5
Коментари: 38
Гласове: 2351
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031